Produkcja napojów musi odbywać się w określanych warunkach tak samo jak ich przechowywanie. Kierując się odgórnymi kryteriami warto wyposażyć swoją siedzibę w profesjonalny zbiornik dla producenta napojów. Jest to rozwiązanie dostosowane do indywidualnych potrzeb. Jakość wykonania jest bezkonkurencyjna i pozwala cieszyć się zakupem przez wiele lat. Zbiorniki dla producenta napojów można zamówić zarówno w wersji do magazynowania substancji jak również jako uzupełnienie procesu technologicznego.

  • zbiorniki na ług sodowy dla zakładów mięsnych / masarni, cukrowni, browarów i przetwórniach owocowo-warzywnych, gdzie ług sodowy NaOH 50% jest stosowany np. jako środek myjąco-odkażający różnego rodzaju urządzeń tech­no­lo­gicz­nych (np. dezynfekcja sprzętu piwowarskiego); jego właściwości bakteriobójcze skutecznie zwalczają drobnoustroje;
  • zbiorniki na kwas siarkowy stosowany w przetwórstwie spożywczym – bezciśnieniowe dwupłaszczowe, umieszczane na tacach kwasoodpornych;
  • zbiorniki na kwas azotowy wykorzystywany do czyszczenia aparatów i urządzeń wykonanych ze stali kwasoodpornej;
  • zbiorniki na koagulanty PIX, PAX, SAX stosowane w układach przygotowania wody technologicznej w przemyśle spożywczym;
  • zbiorniki na formaldehyd (cukrownie) stosowany do dezynfekcji np. rur,
  • zbiorniki przeciwpożarowe i na wodę technologiczną dla zakładów przemysłu spożywczego.

Prześlij zapytanie, a my powrócimy do Ciebie z odpowiedzią

Jeśli szukasz zbiornika do magazynowania substancji niebezpiecznych, zachęcamy do kontaktu. Najlepszym sposobem będzie wypełnienie i przesłanie formularza doboru zbiornika chemoodpornego, który możesz pobrać powyżej. Znajdują się w nim najważniejsze parametry, które pozwolą nam na poznanie Twoich potrzeb i sprawne przygotowanie wstępnej wyceny.